Liek pre smiechuliaka

Dobrý deň milí rodičia a ahojte moji výtvarníci,

s novým týždňom sa Vám hlásim s novou témou. Ďakujem za Vašich naozaj nápaditých snehuliakov.  Snehuliačiu výstavu si môžete pozrieť aj na stránke školy www. zusbrusno.sk/aktivity pre žiakov
Nová téma tak trochu aj nadväzuje na tú predošlú.  Začítajte sa do vtipného príbehu o snehuliakovi Smiechuliakovi.  Príbeh je z knižky Pätnásť múdrych doktorov od Daniela Heviera.

To je hrozné! Uprostred tej najkrajšej zimy ochorel snehuliak Smiechuliak. Určite sa musel napiť horúceho čaju alebo zjesť niečo teplé, a to je pre snehuliakov tá najväčšia pohroma.
Hneď sa zišli lekári v bielych plášťoch, vytiahli teplomery (vlastne zimomery), aby odmerali snehuliakovi Smiechuliakovi teplotu (vlastne zimotu). Keď  mu ju konečne zmerali, zmeraveli od hrôzy a zvolali:„Jojojojojojojoj! Veď ty si, milý Smiechuliak, načisto chorý!“  Keď to povedali, nuž to musela byť predsa pravda, lebo to boli samí múdri páni. Každý mal okuliare, prísny pohľad apred menom doktorský titul.
Bol tam Dr. AčicaDr. AhotaDr. ApákDr. EvákDr. OtárDr. ÚčikDr. Žiak……A snehuliaka Smiechuliaka drvila zimnica (vlastne teplica) a na tele mu naskakovali zimomriavky(vlastne teplomriavky). A tak múdri doktori predpísali Smiechuliakovi špeciálne lieky:
nanuky,
nanukovú tortu,
mrazené jahodyzmrzlinuľadové cukríky.A prikázali mu, aby nosil tepláky (vlastne zimáky) a pil odvar z liečivého zimozelu (vlastne teplozelu).
A naložili ho do mraziarenského kamióna a poslali ho na liečenie do Turčianskych Teplíc (vlastne Zimníc), kde mu dávali studené sprchy. O týždeň sa snehuliak Smiechuliak vrátil zdravý ako rybička a studený ako cencúľ a psí ňufák dohromady. Usmieval sa na celý svet a pochvaľoval si:
„Bŕ! Bŕ! Bravó! To je zimička! To je príma zima!“

Tak čo poviete na lieky, ktoré dostal na chorobu snehuliak Smiechuliak?mhmmmmm…… mňam, aj my sme určite pristali na takúto liečbu. Hoci asi by nás lepšie liečili v lete.
Nakreslite, namaľujte, vystrihnite z farebných papierov či dotvorte lieky pre snehuliaka. Mám na mysli nanuky, nanukovú tortu, mrazené jahody, zmrzlinu, ľadové cukríky…. Výtvarne si pochutnáme v ľadovej cukrárni a preliečime v zimnej lekárni.
Veľa chuti do zmrzlinového tvorenia.

S pozradravom
Žofia Barlová

Kde nás nájdete?

Základná umelecká škola -riaditeľstvo Pod Dubinkou 212, 97662 Brusno

Kontakt

Tel.č.: 048/4194435 | mail: zus.brusno@zusbrusno.sk