Karnevalové masky

Ahojte milé deti, mali sme čas karnevalov.  Keďže sme si karneval v škole neurobili, tak si spoločne vyrobíme  masky ako spomienku na karneval. Pripravila som si pre vás tieto štyri varianty, ktoré je možné vyrobiť skutočne rýchlo – a to iba z papierových tanierov. Ktoré zviera vás láka: medveď, panda, zajačik alebo opica? Samozrejme môžete si vyrobiť akúkoľvek masku aká vás napadne. Fantázií sa medze nekladú.

Materiál na výrobu zvieracích masiek 

  • Papierové taniere, z jedného taniera sú dve masky(v prípade že nemáte, dá sa nahradiť kartónom alebo tvrdeným kusom papiera)
  • farebné papiere
  • farby
  • slamka alebo gumička
  • Základný materiál: nožnice, lepidlo, páska na uchytenie slamky 

Poďme na to: z jedného tanierika nám vídu hneď dve masky. Tak napríklad si spravíme masky opice a medveďa. Papierový tanier si zo zadnej strany namaľujeme hnedou farbou lebo obe zvieratká majú hnedý kožúšok. Keď nám farba uschne, tanier prestrihneme na polovicu. A tak získame základ pre obe masky. Na obe polovice nakreslite dva kruhy pre kukátka, ktoré vystrihneme. Ďalej budeme postupovať podľa toho aké zvieratko si zvolíme. Napríklad pri medveďovi budeme postupovať takto:

  1. Vystrihnite dve uši z tmavohnedého papiera pre medveďa. Obrys uší preneste aj na svetlohnedý papier.
  2. S malou vzdialenosťou od okraja nakreslite do obrysu druhé, menšie ucho. Toto je vnútorná strana ucha, ktorá by mala farebne vyniknúť.
  3. Prilepte vonkajšie a vnútorné ucho k sebe a potom zozadu prilepte hotové uši k maske. Ešte prilepte ňufák. Zo zadnej strany prilepte páskou slamku. K maskám môžete samozrejme priviazať aj gumičku.  Z  pravej a ľavej strany vydlabeme malý otvor, prevlečieme gumičku a zaviažeme ju. A maska je hotová a virtuálny karneval môže začať ☺

Pripájam ešte zopár fotiek masiek robených touto technikou pre inšpiráciu.

Kde nás nájdete?

Základná umelecká škola -riaditeľstvo Pod Dubinkou 212, 97662 Brusno

Kontakt

Tel.č.: 048/4194435 | mail: zus.brusno@zusbrusno.sk