Snehová vločka

Ahojte moje najstaršie výtvarníčky,

ja som si na tento nový týždeň pripravila pre Vás znova zimnú tému. Keďže je teraz tak aktuálna. Tentokrát by som sa rada s Vami pozrela  na zimu z blizka, t. j. pozrieme sa na snehové vločky.  Vedeli ste, že každá snehová vločka má iný tvar a vzor? Skuste si to niekedy všimnúť, keď bude snežiť. Tentokrát nám zima  nepraje, ale posielam Vám zopár ukážok makrofotografií snehových vločiek. Príroda je naozaj tá najlepšia výtvarníčka, nemyslíte?

Pozrite sa na ne zaostreným okom a všímajte si ich dokonalý tvar, vzor, jemnosť a krásu.Nakreslite, snehovú vločku. Skúste sa zamerať na jej detaily.
Dám Vám na výber:1. kresba snehovej vločky obyčajnou ceruzkou, prípadne na tmavý papier bielou farbičkou.
Alebo
2. vyrobte si papierovú tanečnicu zo snehovej vločky. Vločku si v jednoduchom tvare prekreslite  na biely kancelársky papier,  aj s obrysom tanečnice, vystrihnite a zlepte dokopy.
Viď obrázky:
Tvary snehových vločiek nájdete aj na tejto stránke.

http://silmeriaplus.ru/?simi=cz1saWxpYW5vcmlnYW1pLnphenpsaS5ydSZwPTQ2Mjg4NDUtNjUtdHJlbmR5LW9yaWdhbWktY2hyaXN0bWFzLWRpeS1zbm93Zmxha2UtdGVtcGxhdGUtaW5uMTcuaHRtbA==


Dievčatá prajem Vám veľa chuti do výtvarnej práce a pevne verím, že sa v najbližších dňoch poteším Vašim prácam. Chýbajú mi.
s pozdravom
Žofia Barlová

Žiacke snehové vločky

Kde nás nájdete?

Základná umelecká škola -riaditeľstvo Pod Dubinkou 212, 97662 Brusno

Kontakt

Tel.č.: 048/4194435 | mail: zus.brusno@zusbrusno.sk